Wijnworkshop

Het is uiteraard belangrijk dat horecapersoneel over kennis beschikt over de producten die zij verkopen. Dit geldt voor de gerechten maar zeker ook voor de wijnen. Vaak hoor je: “We hebben een chardonnay en een sauvignon blanc”. Maar weet de gast het verschil wel?
Vaak kiezen gasten de huiswijn omdat zij niet weten wat bij hun eten past of hoe een wijn smaakt.
Dat is een gemiste kans want er valt zoveel meer uit uw wijn wijnomzet te halen!

It is not only drinking, it is understandig what you drink.

 

Hoe werkt dit?
Vooraf bestudeer ik uw wijnkaart.
Ik kom langs op uw locatie en maak in overleg een selectie van acht wijnen die we gezamenlijk gaan proeven.

Wat krijgt u?
• Intake.
• Vinoloog op locatie.
• Wijnworkshop met uitleg over de proefmethode met toepasselijke voorbeelden.
• Goede proefglazen, waterkaraffen, spittoons, proefformulieren, stokbrood en overig logistiek.
• Proefformulieren om wijnen te kunnen analyseren.
• Basisprincipes over het combineren van wijn en spijs.
• Handige tips over wijn verkopen.
• Etikettering, wat wordt er bedoeld met bepaalde wijntermen op etiketten.
• Hoe het beste wijn bewaren en schenken.

Alle informatie verstrekken we d.m.v. een Powerpoint presentatie, die iedere deelnemer na de wijnworkshop opgestuurd krijgt.

 

Duur:                                                   Kosten:
8 wijnen – 2,5 uur                                 € 300,- (incl. BTW)

De kosten gelden voor groepen tot maximaal 12 personen.
Grotere groepen betekent andere prijzen.

Buiten een straal van 10 km (vanaf Braamt) zou er een reiskosten vergoeding in rekening gebracht worden. (€0,19 per km)

Optioneel:
Om een perfect beeld te krijgen van wijn en spijs is het mogelijk om de workshop te begeleiden met kleine gerechtjes.

Is dit wat u zoekt? Leuk!
Wilt u een wijnworkshop boeken of wenst u meer informatie? Neem contact op.